This is Photoshop's version  of Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit.uci elit consequat ipsutis sem nibh id elituci elit consequat ipsutis ...

Follow me on instagram

Contact us

Eighth Avenue 487, New York 
Phone: +387643932728
Phone: +387123456789

Blog

Home  /  Travel   /  Mijn verwachtingen in Malaga | Week 4

Mijn verwachtingen in Malaga | Week 4

Mijn eerste maand in Malaga zit er op. En wat heb ik al veel gedaan in die 4 weken. Ik merk dat mijn Spaans zich langzamerhand verbeterd, onbewust weet ik steeds meer woorden. Deze week wil ik graag mijn verwachtingen delen voor dat ik naar Malaga kwam en hoe ik het nu ervaar.

Campus
Voor dat ik in Malaga aan kwam had ik gekozen om de komende 5 maanden op een campus te verblijven. Via Google Maps had ik al een beetje uitgezocht waar de school/campus precies lag in Malaga. Maar waar ik het meest nieuwsgierig naar was waren de slaap kamers. Via 2 vage fotootjes moest ik maar een beetje een indruk krijgen van hoe het er nou precies uit zag. En ook was de vraag met hoeveel meiden ik op een kamer kwam en waar ze vandaan kwamen. Nadat ik dit een beetje uitgezocht had, had ik me dus helemaal voorbereid op een stapelbed en een kleine kamer waar je met z’n 4e in sliep. Eenmaal bij aankomst viel me dit reuze mee ik werd naar mijn kamer gebracht en het eerste wat me opviel was dat er geen stapelbedden waren, wat ik wel had verwacht. Maar het leuke is nog dat onze kamer de enige kamer is met een bubbelbad! Ik heb dus heel erg veel mazzel gehad met mijn kamer en met mijn leuke roommates!

DSC_1696

De prijzen
Wat echt een meevaller is zijn de prijzen in Spanje en dan vooral in Malaga. Ik hoorde al heel vaak dat Spanje een heel stuk goedkoper is dan Nederland. Maar zo goedkoop had ik niet verwacht, wat alleen maar een goed ding is want zo kan je extra leuke dingen doen! Uiteten gaan is dan wel heel leuk maar voor de vegetarische en de veganisten is het wel een stukje moeilijker. Spanje is nou eenmaal een land waar veel vlees en vis wordt gegeten en op de meeste menukaarten staat het er niet bij dat iets vegetarisch is. Natuurlijk kan je altijd vragen of ze het zonder vlees kunnen serveren. Ik heb al wel een restaurant gevonden die heel veel vegetarisch gerechten heeft en ik ga zeker opzoek naar meer!

Weer
Ik mag echt niet klagen over het weer in Malaga maar ik had het wel ietsjes warmer verwacht… Nu is 17 graden een super fijne winter temperatuur maar vind ik het geen korte broeken weer. Ik heb dus ook iets te weinig lange broeken mee genomen en een beetje overdreven veel korte broeken en jurkjes, die komen later in het seizoen wel van pas. Ik heb nu in ieder geval wel weer een goede reden om nieuwe kleren te kopen.

De lessen
En dan waarvoor ik ben gekomen de lessen. Ik had me hier niet echt op voorbereid ik liet het vooral gewoon op me afkomen. De eerste 2/3 weken waren nogal vaag en ook wel vermoeiend, elke keer de focus leggen op de docent om te begrijpen wat ze aan het vertellen was. Maar langzamerhand begin ik het nu steeds meer te begrijpen. De lessen bestaan een deel uit in de boeken werken maar ook een deel waar we in groepjes met elkaar moeten praten. Zoals, wat heb jij gedaan dit weekend? Of wat is je favoriete sport? Ook zijn er lessen waar we dan veel woordjes leren. Soorten sporten, dieren en deze week hebben we kleuren, kledingstukken en weer een deel grammatica geleerd.

DSC_2451

POST A COMMENT