This is Photoshop's version  of Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit.uci elit consequat ipsutis sem nibh id elituci elit consequat ipsutis ...

Follow me on instagram

Contact us

Eighth Avenue 487, New York 
Phone: +387643932728
Phone: +387123456789

Blog

Home  /  Travel   /  Roadtrip Portugal, Cádiz & Gibraltar | Week 3

Roadtrip Portugal, Cádiz & Gibraltar | Week 3

De roadtrip stond al 1,5 week in de planning. Eerst Albufeira en de zuidkust Algarve dan Cádiz en op het laatst bedachten we om ook maar even langs Gibraltar te gaan want ja we waren toch al in de buurt!

Maps

Vrijdag
Om 11.00 uur vertrokken we met z’n 4 in Jet haar auto. We wilden eigelijk net wegrijden tot dat Jorge naar ons toe liep en ons adviseerde om de bandenspanning te checken. Uhm, ok, niemand van ons wist hoeveel er in moest maar eenmaal bij het tankstation waren we er achtergekomen en was het niet geheel onnodig om er wat lucht bij te doen. Gracias Jorge!

Toen konden we eindelijk vertrekken, na ongeveer 4,5 uur in de auto te hebben gezeten, wat zeker niet vervelend was want de mooie landschappen om je heen gaan echt niet vervelen, kwamen we rond 16.00 aan in Albufeira. Maar omdat de tijd daar een uurtje vroeger is waren we er om 15.00 uur. Het was even zoeken naar het appartement maar eenmaal daar was het een prima kamer. Spullen neergelegd en toen het dorpje in gelopen. Even voor de mensen die in de zomer naar Albufeira gaan, in de winter is er dus niks. Het oude centrum is meer dicht dan open en de mensen die er lopen kan je op 2 handen tellen. Maar dat mocht de pret niet drukken want we hadden een prima restaurant gevonden dat wel open was en hebben daar lekker gegeten.

Zaterdag
Zaterdag was de dag dat we de kust van de Algarve gingen afrijden. Van Albufeira naar Farol Cabo de São Vicente. Dit was ontzettend mooi. Van te voren had ik op de kaart een aantal punten aangekruist die we wilden bezoeken en daar zijn we heen gereden.

DSC_2113
DSC_2085

DSC_2161

DSC_2158

Aan het einde van de dag zijn we nog iets meer naar het westen gereden van Portugal om een mooie zonsondergang te kunnen zien.

DSC07726

Daarna zijn we teruggereden en onderweg gestopt bij het stadje Lagos om even wat te eten en toen was het tijd op terug te gaan want we wilden nog even op de ‘Strip’ van Albufeira een kijkje nemen. Er waren maar 2 cafe’s open en de gemiddelde leeftijd lag zo rond de 65 jaar, maar we hebben er toch een feestje van gemaakt!

Zondag
Albufeira was voorbij en nu was het tijd om naar Cádiz te gaan. De reis er naartoe was 3,5 uur en we kwamen dan ook eind van de middag aan in Cádiz. We waren nog een beetje moe van de avond daarvoor dus zijn we naar het mooie strand van Cádiz geweest en daar onze handdoek neergelegd en naar de zonsondergang gekeken. Nadat de zon was ondergegaan zijn we naar een restaurantje gelopen, dat om de hoek zat van het appartement.

DSC_2177

Maandag
Omdat we zondag pas aan het einde van de dag aankwamen en nog niet echt iets van de stad hadden gezien waren we er vroeg uitgegaan en de stad in gereden. Persoonlijk vind ik Cádiz geen mooie stad. De hele kust staat vol met hoge flats en dat ziet er niet zo gezellig uit. Maar toen we meer het oude centrum inreden ontdekte we ook de smalle straatjes en de kathedraal van Cádiz wat wel heel mooi is.

DSC_2202 DSC_2213DSC_2210

Zoals je in het begin al had gelezen stond Gibraltar niet van tevoren op de planning maar wat ben ik blij dat we daar toch wel heen zijn gegaan. rond een uur of 13.30 zijn we weggegaan uit Cádiz en richting Gibraltar gereden. De weg er naar toe was super mooi. Hoge heuvels en bergen en op een gegeven moment zagen we de berg van Gibraltar al liggen. Het leuke was toen we de grens over gingen hoorde je de mensen met een Brits accent praten. Net Engeland maar dan met mooi weer!

DSC_2293

DSC_2280

Het was een super weekend samen met Maartje, Jet en Sofia! Nu lekker uitrusten en alle foto’s terug kijken.

DSC_2062

COMMENTS

  • 31 januari 2017

    Jaaaaaaaa <3

  • Marco

    1 februari 2017

    Leuk dat je het zo te zien naar je zin hebt. Geniet ervan.
    Dikke kus van ons allemaal.

POST A COMMENT